Vintage Computer Festival 16.0ArabicCatalàDeutschEnglishEspañolFrançaisHindiItaliano*Nederlands*PortuguesRussianÜbersichtMieuwHomeKontakt
Vintage Computer Festival Europe
Nieuw VCF 16.0(e) VCFe Live Tentoonstelling Presentaties Vlooienmarkt Prijzen en verloting Nerdquiz Meedoen Anmelden Aankomst Overnachting Wat nog ? Nachlese Enquête VCFe-Shop FAQ Links Kontakt Seitennavigation

Aankomst/Wegbeschrijving:

Eigenlijk hab je aleen de geografische koordinaten nodig:

48° 7' 51" NB
11° 36' 56" OL
Munchen is ook zonder GPS niet al te moeilijk te vinden... Hier de plek van het VCFe als Excite Kaart.

Hier nochmaals het Adres:
Mehrzweckhalle ESV Munchen (Oost)
Baumkirchner Straße 57
81673 Munchen
Bayern, BRD


Naar Munchen

vliegtuig

Normaalgesproken is Munchen II (FJS) (MUC) de optinale bestemming. Daar aangekomen kan je of per huurwagen of per S-Bahn nach Munchen komen.

De S-Bahn verbindt het vliegveld middels 2 lijnen met de binnenstadt. De direkte verbinding naar het VCFe is S8 (geen zorg, ook met de S1 kom je naar de VCFe, aleen is hier de rijtijd ongeveer 20 minuten langer). De treinen rijden alle 20 minuten vanaf het station onder het vliegveld in de kernzone -Zentralbereich- (gewoon de (S)-symbolen volgen). De treinen rijden dagelijks van 4 uur vroeg tot 1 uur in de nacht. Vertrek: dagelijks om :06, :26 en :46. Overstappen op Leuchtenbergring (het 8ste station vanaf het vliegveld) in de S5 of S6 richtung Staduitwaarts. Een station verder is Berg am Laim en daar stap je meteen uit. Klaar. Als betaling voor de treinreis kan je of een enkele reis voor Eur. x,xx of 8 Strippen van de blauwe -Streifenkarte- voor Eur x,xx gebruiken. In het algemeen is de Strippenkaart aan te bevelen, omdat daarmee de overgeblevenn 2 strippen voor een andere rit in de binnenstadt kunnen dienen. Bij aankomst als groep (vanaf 2 personen) is de partner-dagkaar voor het gehele net (Eur xx,-) de beste keus. Daarmee kunnen maksimaal 5 Personen de hele dag kris-kras trijnen.

Met een huurwagen is het niet echt eenvoudiger, maar met veel bagage (computers enz.) is het waarschijnlijk confortabler. De autoverhuurders zijn in de kelder tussen terminal A en B. Alle bekende huurfirmaas (Avis, Europcar, Hertz, Sixt, etc.) hebben daar een eigen counter. Hup in de wagen, naar de snelweg A92 Richting Munchen (het beste op het vliegveld noch even netjes 50 rijden, omdat er geflitst word - en boetes worden dan automatisch van jouw kreditkaar abgeboekt) en daarna op de A9, noch steeds richting Munchen (wat anders..). Op de A9 blijven tot het einde van de snelweg. Daar dan in de richting Salzburg verder. Nu steeds de -Mittleren Ring- volgen tot in de Leuchtenberg tunnel. Hier in de tunnel uitvoegen en links, in de richtung Trudering/Haar rijden. Bij het 3de stoplicht linksaf in de Baumkirchner Strasse en op nummer 57stoppen.

Alternatief is in plaats van Munchen II-FJS ook een aankomst op de regionale vliegvelden van Augsburg of Neurenberg mogelijk. Dan is de aansluitende rijs zowel met een huurwagen, als ook met de trein mogelijk.

Soms zijn er goede aanbiedingen naar Frankfurt/Main. Frankfurt Dan biedt zich een van de speciale -Fly and Rail- tarieven van de spoorwegen aan. De reistijd met de ICE bedraagt ongeveer dreieneenhalf uur. Het hele trajekt met de auto te komen is niet aan te bevelen.

Treinreis

Bijna alle internationale treinen naar Munchen stoppen op het Hauptbahnhof. Daarvandaan ist de S-Bahn de beste keus. Volg de (S)-Symbolen in de kelder. Daar in de S5 of S6 richting binnenstad (Marienplatz/Ostbahnhof). Zeven stations en 12 minuten reistijd tot Berg am Laim, klaar.

Stopt uw trein aan het Ostbahnhof dan ben je er al bijna, je stapt in de S5 of S6 Richting Stadtuitwaarts, en 2 Stationen tot Berg am Laim. Ook rijdt vanaf het Ostbahnhof Tram 19 richting Sankt Veit Strasse tot de halte Baumkirchner Strasse.

Tram of S-Bahn betall je het beste met 2 strippen van de blauwe strippenkaart. Het gebruik van de S-bahn kann ook in het treinkaartje zitten, als je meteen een kaartje naar Munchen / Berg am Laim koopt. Dat kost in de regel precies evenveel als een kaartje naar -Hbf of -oost. (De NS kan dit wegens inkompetentie helaas niet, dus moet je dat laatste kaartje nog apart kopen dankuwel NS-direktie!)

Per auto

Nu wordt het wat moeilijker, vanuit Nederland vanaf Arnhem de A3 tot Neurenberg en dan de A9 naar Munchen of vanaf Venlo de A61 - A6 - A5 naar Karlsruhe en dan de A8 naar Munchen

Autobahnen nach München

Eenmaal in Munchen op de -Mittleren Ring- und verder zoals hier beschreven.

In Munchen

Öfies (Nahverker/MVV)

Naar het VCFe kom je of met de S-Bahn (S5 of S6, halte Berg am Laim), of de Tram 19, Halte Baumkirchner Strasse of de Bus 137 Halte Berg am Laim.

per auto

Het beste de -Mittleren Ring- volgen tot de Berg am Laim Strasse. Die kruist de ring bij de Leuchtenberg-tunnel. Vanuit het noorden komend kan je in de tunnel uitvoegen, en op de kruising linksafslaan, (richting Trudering/Haar). Vanuit het zuidden komend ga je vlak voor de tunnel rechtsaf bij het stoplicht Bij het 3de stoplicht linksaf in de Baumkirchner Strasse en op nummer 57 stoppen. (48° 7' 57" NB, 11° 37' 52" OL).

!!! Opgelet !!!
Er is ter plaatse maar zeer weinig parkeergelegenheid, daarom vragen wij u met klem niet met de auto te komen.
Voor gehandicapten bestaat een parkeermogelijkheid op het terrein van de Mehrzweckhalle.

Wie nog vragen heeft: Hier klikken invullen![Nieuw] [VCF 16.0(e)] [VCFe Live] [Tentoonstelling] [Presentaties] [Vlooienmarkt] [Verloting] [Nerdquiz] [Meedoen] [Anmeldung] [Aankomst] [Overnachting] [Wat nog ?] [Nachlese] [Enquête] [VCFe Shop] [FAQ] [Links] [Kontakt]

Generiert am 23:45 18.8.2014
Laatste verandering 18:28 14.3.2006
Copyright © H.Franke,